تغذیه مفید

خواص و مزاج گل کلم در طب سنتی

در خصوص خواص و مزاج گل کلم در طب سنتی آمده است که:

  • دارای ماده‌ای موسوم به آلیسین است که احتمال بروز بیماری‌های قلبی و سکته مغزی را کاهش می‌دهد.
  • مصرف گل کلم، احتمال ابتلا به انواع سرطان‌ها به خصوص سرطان‌های پروستات، سینه، روده، تخمدان و مثانه را کاهش می‌دهد.
  • گل کلم، منبع غنی روی، منگنز، سدیم و فسفر است که برای جنین در حال رشد بسیار مفید است.
  •  ماده غذایی فوق‌العاده‌ای برای کاهش وزن محسوب می‌شود چرا که کم‌کالری بوده و به روش‌های مختلف می‌توان از آن استفاده کرد.
  • حاوی مقادیر فراوانی از آنتی‌اکسیدان‌ها بوده که می‌توانند از ابتلا به انواع سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی و سکته مغزی پیشگیری کنند.
  • منبع خوبی از فیبر رژیمی محسوب شده که برای هضم بهتر غذا از اهمیت اساسی برخوردار است.
  • گل کلم و کلم بروکلی در گروه سبزیجات کاهنده خطر ابتلا به دیابت گنجانده می‌شوند.
  • با کمک به جذب آهن، از وزن پایین نوزاد هنگام تولد و زایمان زودرس پیش‌گیری می‌کند.
  • به درمان آسیب‌های عصبی ناشی از التهاب و استرس اکسیداتیو در بیماری‌های آلزایمر و پارکینسون کمک می‌کند.
  • عصاره پنج نوع میوه و سبزی شامل گل کلم، سیب زمینی، پرتقال، سیب و تربچه حاوی موادی است که تأثیر آن‌ها مشابه داروهای درمان آلزایمر است. بیشترین میزان این ماده در گل کلم یافت می‌شود.

توجه کنید که

  • گل کلم با گل‌های فشرده در کنار هم که تمیز و سفید هستند بهترین انتخاب است. اگر گل‌های زرد و پراکنده با برگ‌های شل و ول دارد تازه نیست و عاری از مواد مغذی است.
  • از خرید گل کلم‌هایی که سیاه شده‌اند، لکه‌هایی سیاه دارند و گل‌های کوچکی در آن‌ها ظاهر شده است خودداری کنید.
  • گل‌کلم را می توان سرخ شده، آب‌پز، یا بخارپز و به صورت خام مصرف کرد. به صورت بخارپز ترکیبات ضدسرطان ان بیشتر نسبت به سرخ شده و اب‌پز حفظ می‌شود.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − 8 =