تغذیه مفید

خواص و مزاج گلاب در طب سنتی

 

گلاب یک ماده دارویی بسیار خوشبو و آرام‌بخش است که در زندگی روزمره ما کاربرد‌های زیادی دارد. بوی گلاب، تاثیر مستقیمی بر آرامش روان دارد، هیجانات منفی و استرس را رفع می‌کند، غم و اندوه را از بین می‌برد، باعث ایجاد آرامش، نشاط و شادی قلب می‌شود.

از این ماده برای بهبود خواب افراد نیز استفاده می‌شود.

خواص گلاب

  • موجب گرمی مغز می‌شود.
  • در زمان استرس‌های شدید، صورت را با گلاب بشویید.
  •  باعث تسکین حلق و حنجره و صدا می‌شود.
  • به دلیل داشتن خاصیت ضد عفونی‌کننده و هیدراته (آبدار) کردن برای پوست سر و مو مفید است.
  • ضد اسهال، ضد التهاب، افزایش‌دهنده میل جنسی، ضد نفخ، مقوی قلب، خلط‌ آور، مقوی معده و اشتهاآور است.
  • نوشیدن شربت گلاب و عسل موجب طراوت بدن و دفع سموم از بدن می‌گردد. در نتیجه پوست دارای نشاط خواهد شد.
  • از پیری پوست جلوگیری ڪرده، باعث سفت شدن منافذ پوست و در نتیجه افزایش درخشش فوق‌العاده آن می‌شود.
  • می‌تواند اثرات فوق‌العاده مثبتی در ڪمڪ به ڪاهش استرس، اضطراب و حتی تأثیر زیادی در حس مثبت‌نگری ما داشته باشد.
  • یکی از موارد استفاده گلاب، جهت پاک کردن پوست است و می‌توان به جای محصولات شیمیایی پاک‌کننده، از آن استفاده کرد.
  • ضد ویروس و ضد گلو درد است.
  • تب را پایین می‌آورد، به خصوص اگر با گلاب بیمار را پاشویه کنید و روی کبد او یک دستمال آغشته به گلاب، بگذارید.

  • غنی از آنتی‌اکسیدان و دارای خاصیت ضدالتهابی است.
  • کاهش‌دهنده لکه‌ها و بهبود‌دهنده رنگ پوست است.
  • مقوی معده، قلب، کبد و اعصاب بوده و آرامبخشی قوی است.
  • نگه‌داشتن گلاب، در دهان و قرقره کردن آن باعث استحکام لثه و همچنین درمان برفک و آفت دهانی می‌شود و به از بین رفتن آلودگی‌ها و باکتری‌های دهان کمک می‌کند.
  • بوییدن و اسپری کردن آن روی صورت یا درفضای اتاق، به رفع عطش کمک می‌کند.
  • تقویت‌کننده قلب وسیستم عصبی ست و احساس گیجی و خواب‌آلودگی را رفع می‌کند.
  • در مواردی که سوزش ادرار به دلیل عفونت نبوده بلکه به دلیل گرمی مزاج یا افزایش ماده صفرا در خون و ادرار است، کمک‌کننده خوبی است.

توجه کنید

 گلاب، به ابروها و مژه‌ها مالیده نشود چرا که موجب سفیدی ابروها و مژه‌ها می‌شود.

طرز تهیه شربت جلاب

  • به اندازه یک واحد شکر یا نبات و حدود سه واحد گلاب را در یک ظرف ریخته تا حل شود. سپس روی حرارت ملایم قرار دهید تا کمی بجوشد. به آرامی کف روی آن را بگیرید.
  • وقتی حجم آن به نصف رسید کمی زعفران به آن بیفزایید بعد از این که کمی جوش خورد از روی شعله بردارید، مایه شربت عسلی شکلی که به دست می‌آید همان جلاب است که خواص گلاب و زعفران هر دو را دارد.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 − هفت =